Avonturia Vogelkelder

Welkom bij Dierenspeciaalzaak Avonturia De Vogelkelder. De grootste dierentotaalzaak van Nederland en online op het gebied van honden, katten, knaagdieren, vogels, vissen en reptielen. Vind hier kooien, voeding, krabpalen, speelgoed, halsbanden. Ontdek het zelf, bij de Avonturia Vogelkelder. Met ons zeer ruime assortiment aan dierenbenodigdheden van voeding tot speelgoed bieden wij u genoeg keus voor uw huisdier. Ook zondag open. Kom langs! Dieren

Avonturia Vogelkelder Reviews

  Dieren snel dood!

  Het is een super mooi winkel en leuk om een dagje naar toe te gaan! Maar over de dieren ben ik iets minder te blij. Ik heb een tijdje terug een hamster gekocht heel leuk! Maar die was na 2 weken alweer dood. Ik heb pas vissen gekocht best veel. Nou die vissen waren ziek want ze hadden de witte stip dus me hele aquarium besmet en allemaal dood heeft me veel geld gekost en heb medicatie moeten halen om me vissen te redden er is er helaas nog maar 1 over gebleven van de 25! Dus ik ben niet te vreden

  Sterke punten
  Mooie winkel goede spullen.

  Zwakke punten
  Dieren gaan heel snel dood!

  Amateuristisch

  Ik heb dit hier een simpel emailtje met een simpele vraag naartoe gestuurd over een van de produkten uit het assortiment. Na 5 dagen wachten op antwoord ook maar hetzelfde mailtje naar de webshop info gestuurd om vervolgens na 9 dagen ook geen antwoord te krijgen. Toen maar gebeld. Erg vriendelijk zijn ze hier in ieder geval niet en ik kreeg het verwijt dat ik in mijn mailtje niet refereer naar een naam of afdeling. Ik wist niet dat wij bekenden waren?? Op de website staat gewoon [email protected] toch? Na een paar keer doorverbonden te zijn naar de juiste afdeling kreeg ik te horen dat ik mijn mailtje maar naar hun afdeling moet sturen t.a.v. (?). Waarom zo moeilijk mensen? Ik bel toch al met de juiste afdeling?
  Ik denk wanneer je als bedrijf graag dingen aan de man wilt brengen dit de meest ontmoedigende manier is voor een klant. Dit nodigt mij nou niet echt uit hier iets te kopen uiteraard, maar wel om een slechte review te schrijven. Iets waar ik anders nooit de moeite voor zou nemen.

  Sterke punten
  geen sterke punten kunnen waarnemen

  Zwakke punten
  Op alle gangen van zaken om als potenciele klant antwoord te krijgen op een simpele vraag per email wordt gefaald.

  Zieke doorgefokte dieren die snel doodgaan

  4 muisjes gekocht en direct weer teruggebracht omdat ze onder de schurftmijt zaten. De verkoper gaf het toe en zei ‘ had dat meteen gezegd!’ Terwijl zij het zelf hekemaal niet gezien hadden. Ik kreeg mijn geld terug en ze zouden de muizen behandelen. 3 weken later kwam ik terug en zag deze zelfde groep muizen nog te koop staan, waarvan de helft al verkocht(!) en tot mijn grote schrik zag ik dat ze nog steeds mijt hadden. De verkoper ontkende het eerst maar zei wel dat ik ze beter niet kocht. Toen ik haar er op wees dat ze deze muizen wel gewoon aan anderen verkopen moest ze opeens weer heel snel aan het werk. Eerder daar 5 kleurmuisjes gekocht waarvan er 3 binnen enkele weken overal snelgroeiende tumoren ontwikkelden. Andere fokkers geven aan dat dit een zeer slechte lijn betreft en een erfelijk probleem is. De verkoper zegt doodleuk: kom ze maar omruilen en weigert dierenartskosten te vergoeden. Omdat ik hecht aan mijn dieren ben ik ze niet gaan omruilen en bovendien zijn er inmiddels al 2 overleden en een derde gaat bijna dood. Na meerdere verzoeken zegt avonturia de contacten te hebben verbroken met deze fokker en de muizen met mijt uit de verkoop gehaald te hebben, maar de vorige keer zeiden ze dit ook en bleek niets van waar.
  Ik heb inmiddels melding gemaakt over deze misstanden bij de instanties die hier over gaan. Ik heb ook enkele decoratie stukken gekocht voor in terrarium en een huisje zat onder de houtworm en schorstunnels onder de vogelpoep!

  Zwakke punten
  Verkopen zieke, doorgefokte, met mijt besmette dieren die snel dood gaan en vervolgens nemen ze hier geen enkele verantwoording voor.
  Verkoper beloofd keer op keer vanalles maar komt geen afspakem na en je moet er zelf achteraan zitten!
  Artikelen die je koopt zitten onder de poep.

  Super!

  Wat een geweldig groot assortiment en een zeer behulpzame en geduldige klantendienst. Geen vraag is te veel en zeer snel antwoord.

  Sterke punten
  Enorm assortiment en behulpzame klantendienst

  Zwakke punten
  Geen

  Dier met afwijking

  3 jaar geleden een konijn gekocht. Na een week werd bij controle geconstateerd dat de tanden scheef groeien. Na 11 maanden, na 2 maal de voortanden te hebben bijgeslepen, de voortanden laten trekken. Een jaar later had het beestje heel veel last van plakpoep en pareltranen. Onze dierenarts vertelde dat dit het gevolg was van 'doorfokkeritus'. De kiezen moesten onder narcose bijgeslepen worden, de traanbuis doorgespoeld en er waren medicijnen nodig voor wormpjes, ontsmetting etc. Het beestje is momenteel schoon en levendig. Hij eet weer goed en lijkt veel gelukkiger. Helaas is dit tijdelijk en zal het beestje over een half jaar weer onder een zware narcose gaan om de tanden te slijpen.

  Ik stel de vogelkelder aansprakelijk voor de financiele schade maar zij gaan hier niet in mee. Enkele uitspraken van de medewerker:

  Ik weet dat we dieren verkopen met een erfelijke afwijking.
  Ik weet niet waar we dat dier vandaan hebben.
  Onze dierenarts heeft haar werkt niet goed gedaan.

  Ik ga de vordering in handen geven van een jurist.

  Zwakke punten
  Neemt geen verantwoordelijkheid voor verkochte zieke dieren.
  Verkoopt dieren met een erfelijke afwijking.
  De afkomst van de dieren is de verkoper niet bekend.

Bezoek Avonturia Vogelkelder

Schrijf een review